Værd at vide om fysioterapi

Er det første gang du skal til fysioterapeut eller første gang du skal besøger os, opstår der ofte nogle spørgsmål. Dem har vi forsøgt at besvare på denne side. Finder du ikke svaret her, er du meget velkommen til at ringe til klinikken på tlf. 9785 3930 eller sende os en mail på fys@fysioterapi-struer.dk.

Det første besøg

Til behandling bedes du medbringe følgende:

  • Lagen eller et håndklæde til at lægge på briksen. 
  • Det gule sundhedskort (fysisk eller mobile/app udgave)
  • Hvis du skal træne (selv eller med en af fysioterapeuterne) bedes du medbringe indendørs sko og et håndklæde.
  • Har du en forsikringsaftale og er betingelserne ikke sendt til os via mail, skal du medbringe dette i fysisk udgave, så kan vi lægge det ind i journalen. Har vi ikke dine forsikringspapirer 1. gang du besøger os, skal du selv lægge ud og søge refusion hos din forsikring.
  • Ved fremstilling eller vurdering af såler skal du medbringe de sko du primært ønsker at gøre brug af sålen i. Evt. er du velkommen til at medbringe flere par sko. Husk at medbringe originalsålerne til dine sko.
  • Lægelig information Det er en god idé, hvis du tager eventuel billeddiagnogstik, lægenotater og andre relevante oplysninger med til fysioterapeuten.

Parkering
Du kan benytte parkeringspladserne ved Smedegade eller Torvegade gratis - Husk at sætte p-skive.

Der er handicapvenlig indgang med en stor elevator, hvor der er god plads til kørestole. Der er handicapparkering lige udenfor elevatoren i Smedegade, så alle kan komme både til og fra klinikken. Ligeledes er resten af indretningen handicapvenlig.

Afbud og udeblivelse

Afbud skal gives senest klokken 9.00 på behandlingsdagen, ellers koster det et udeblivelsesgebyr.

Afbud kan gives på telefon, mail eller via onlinebooking.

Udeblivelsesgebyret er fastsat af Regionen. Du kan se prisen HER

Tilskudsmuligheder

Lægehenvisning

Har lægen lavet en henvisning til fysioterapi, gives der tilskud til behandlingen fra Regionen. Tilskuddet er på ca. 40%  og fratrækkes automatisk før din betaling.

Vederlagsfri fysioterapi

En række personer med kroniske og langvarige lidelser, kan få gratis fysioterapi efter særlige regler. For at få vederlagsfri fysioterapi skal du have en kronisk lidelse som er progredierende og/eller være svært fysisk handicappet. Ordningen er fastlagt af sundhedsstyrelsen, er du i tvivl, om du hører ind under ordningen, kontakt da klinikken eller egen læge for mere information.

Helbredstillæg

Har du helbredstillægskort fra kommunen kan du få tilskud til behandlingen, hvis du har en lægehenvisning. Du skal aflevere din kvittering på kommunen og de udbetaler dig tilskuddet.

 

Forsikringssamarbejde

Vi samarbejder med de fleste forsikringsselskaber og forsikringsnetværk.

Har du en forsikring, der kan betale dine behandlinger er det vigtig du kontakt dit forsikringsselskab før første konsultation.

Fritids- eller ulykkesforsikring
Har du været ude for en ulykke, eller er du på anden vis kommet til skade, så dækker din fritids- eller ulykkesforsikring højst sandsynligt dine udgifter til din behandling. Anmeld ulykken eller skaden til dit forsikringsselskab. 

Sundheds-, hospitals- og helbredsforsikringer
Hvis du ikke har tegnet en forsikring selv, kan du undersøge om du har en via dit arbejde. Mange virksomheder tilbyder nemlig forsikring til deres medarbejdere, dette kunne bl.a. være hos PFA, Tryg, PensionDanmark mfl.

Krav fra forsikringsselskaberne
Forsikringsselskaber har forskellige krav og regler, derfor er det vigtigt at du tager kontakt til din forsikring før du skal benytte den.

Vi har:

  • Overenskomst med sygesikringen og ydernummer.
  • Mulighed for at fakturere elektronisk.

Forsikringsnetværk – hvad er det?
Nogle forsikringsselskaber kræver at du benytter en klinik som er med i deres “netværk”.
Dette er et mellemled som håndterer det administrative arbejde, med hensyn til dit behandlingsforløb.

Vi har samarbejdsaftaler med følgende forsikringsnetværk

Nordic Netcare
Falck Healthcare
PrimaCare
Sygeforsikringen “danmark”


Hvis du er i tvivl, om du kan benytte din forsikring hos os, er du altid velkommen til at kontakte os.

Er fysioterapi dækket af din forsikring?
Fysioterapi er kun dækket, hvis det står på bevillingen. Vores fysioterapeuter, er alle autoriseret og er omfattet af overenskomsten for fysioterapi.

Er massage dækket af din forsikring?
Massage er kun dækket hvis din bevilling er udstedt specifikt til massage. De fleste forsikringer der dækker massage kræver, at massøren er RAB-godkendt, hvilket vi selvfølgelig er.

Er akupunktur, laserbehandling og chokbølgebehandling dækket af din forsikring?
Tillægsydelse dækkes som udgangspunkt ikke af forsikringen.  Nogle forsikringsselskaber dækker dog alligevel, men her er det anført på bevillingen.

Er gebyret, hvis du udebliver eller aflyser for sent, dækket af din forsikring?
Nej – din forsikring dækker aldrig gebyrer. Dette gælder for næsten alle forsikringer. Eneste undtagelse er PensionDanmark, de dækker udeblivelser.

Gebyrets for udeblivelse er efter overenskomsttaktsten.

Sygeforsikring "Danmark"

Er du aktivt medlem af Sygeforsikringen “danmark”, får du tilskud til fysioterapi behandlinger. Tilskuddet afhænger af hvilken gruppe du er medlem af. Du kan se hvad og hvor meget tilskud der gives HER