BARSELSTILBUD

Barselslivet er ikke altid en dans på røde roser med uforstyrret nattesøvn, lange brusebade og masser af tid til selvforkælelse. Det ved du sikkert alt om, hvis du lige nu befinder dig i den – til tider – tågede barselsboble, der er fuld af lykke, men også tis, tårer, snot, lort, gylp og udmattelse.

Kunne du tænke dig at dyrke motion før bybyen ankommer eller med baby under armen?

På vores hold er baby velkommen og kan både være en aktiv del af træningen, lege på et tæppe foran dig eller sove i barnevognen udenfor. Du finder både let motion, hårdere fysisk træning, og hold hvor hygge er i højsædet.

Find den motionsform der passer til din barsels-hverdag og dit efter-fødselsforløb. Du skal være opmærksom på, at vi på de fleste hold anbefaler, at du venter til 8 uger efter din fødsel.

Herunder har vi lavet et samlet overblik over de tilbud vi udbyder i graviditeten, efterfødsel og til babyer.

BABYSVØMNING

Babysvømning er barnets første møde med svømmeundervisningen. Undervisningen foregår i Kurbad Limfjords varme vand sammen med mor, far eller bedsteforældre. Babysvømning er en god måde at være sammen med barnet på.
Oplevelserne i vandet danner nærvær og tryghed, samtidig med at barnets sanser, kropsbevidsthed, muskler og balanceevne bliver styrket og stimuleret.

Babysvømning er inddelt i hold efter barnets alder. Vi har fokus på vandglæde og motorisk læring.

Få en hyggelig, sansende og stimulerende oplevelse i vand sammen med din baby.
Undervisningen varetages af fysioterapeut Helle Bisgaard som har stor erfaren med de små i det våde
element.
En undervisningslektion varer 30 min. Lektionens længde er afstemt i henhold til en babys
indlæringsniveau og dens evne til at holde varmen i vandet. Målet med babysvømning er at skabe
tryghed og glæde i vandet både over og under. Lektionerne har en fast struktur, hvilket skaber en
tryg ramme for ny indlæring. Gennem sanglege og øvelser styrkes barnets motoriske udvikling.

Under babysvømningen vil barnet bl.a. udvikle sin følesans, balancesans og muskelledsans. Tilsammen udgør dette et stærkt fundament for barnets fremtidig udvikling.

Hvorfor vælge babysvømning?

• Fælles hyggelig aktivitet for hele familien
• Styrker båndet mellem forælder og barn
• Forhindrer vandskræk og øger vandglæde
• Stimulerer barnets motoriske, sociale og indlæringsmæssige udvikling

Babysvømning er med til at sikre barnets trivsel i vandet og forhindre fremtidig vandskræk. Det er en god idé at stimulere barnet med vand i ansigtet, så barnet ikke viser ubehag i vand i fremtiden. En af de bedste fordele ved babysvømning er, at barnets stimuleres motorisk, socialt og indlæringsmæssigt. I vandet vil barnet udvikle sin følesans, balancesans, og muskelsans. Tilsammen vil dette skabe et stærkt fundament for barnets motoriske evne, så barnet i fremtiden vil udvikle sig sundt. Eftersom babysvømning er en social begivenhed, så vil barnet også blive socialt stimuleret af at være i kontakt med andre babyer og forældre. Babysvømning vil påvirke barnets indlæringsevne positivt som følge af det nye miljø og dets væren i vandet.

PRAKTISK INFO

Du skal til babysvømning og møder op i kurbadet. Der er mulighed for at klæde om både i dame og herreomklædning. Er far med, skal
han klæde om inde i selve kurbadet. (han skal gå igennem en glasdør ind til kurbadet, OBS han skal lade sine sko blive i
forgangen)
Har man mulighed for at have sit barn i autostol, eller lift vil det gøre det lettere for dig. Det er nemlig bedst hvis du starter med selv at blive klædt om og vasket. Derefter er der mulighed for at skifte dit barn og vaske barnet inde i selve kurbadet hvor der er pusleborde med hynder, og badekar. Man må også gerne tage barnet med under bruseren når man selv er i bad i omklædningsrummet.

Det er fantastiske forhold vi har i kurbadet, rumtemperaturen i kurbadet gør at barnet ikke på noget tidpunkt kommer til at fryse.
Hvis barnet har brug for mad inden og efter træningen er der rig mulighed for at amme inde i kurbadet.

Huskeseddel til babysvømning:

Badeble + badebuks/badedragt for at holde på bleen. (neopren blebadebuks er ikke et krav)
Håndkælder til dig og dit barn
Evt. mad til barnet
Et ekstra sæt tørt tøj til barnet

EFTERFØDSELSTRÆNING

Efterfødselstræning er til dig som er blevet mor og som ønsker at genoptræne.

Træningen byder på øvelser, som styrker og stabiliserer kroppen, og hjælper den til at komme sig efter graviditet og fødsel.

Den består af konditionstræning, genoptræning af bækkenbund, mave, ryg og baller. Aktive øvelser til skuldre og nakkeregion, som ofte bliver belastet ved amning, og når du bærer dit barn. Ergonomi i forhold til løft med mere, eller emner I selv bringer op. Der er plads til alle uanset om man har haft en helt problemløs graviditet og fødsel, eller det har været en svær graviditet, fødsel eller måske kejsersnit. Dog anbefaler vi at man venter med opstart til minimum 4 uger efter fødsel.

Du får skånsom genoptræning hos en fysioterapeut med:

Fokus på bækken, mave og lænd
Plads til at være mor med dit barn
Stemningen vil være uformel.
Der er plads til dig og din baby, og I skal bare komme, som I er. Vi laver en hyggeplads til babyerne og tager dem med i træningen, hvis det giver mening for jer. Der er selvfølgelig også plads til, at de kan sove i barnevognen lige ude foran døren og til, at du kan amme og pusle undervejs.

Ring til klinikken for tilmelding på 9785 3930

BABYTUMMEL

- træn og leg med din baby!
Babytummel er en fantastisk måde at være sammen med din baby på, hvor bevægelsesglæde er i fokus.

Du får her et hold, hvor du er aktiv med dit barn, og styrker dets motoriske udvikling igennem sansemotorisk stimulering og god kontakt til kroppen med blandt andet øvelser og lege.

Alt foregår selvfølgelig helt på barnets præmisser, og er der behov for at få mad eller blive puslet, er dette helt okay.

Formålet med babytummel er at stimulere barnets motoriske udvikling og skabe en god forbindelse til mor/far.
I bliver introduceret til forskellige øvelser og lege, som I også kan benytte hjemme.

Holdene tager udgangspunkt i barnets udviklingstrin.

Tilmelding 2-5 mdr.

Tilmelding 5-10 mdr.

BABYTJEK

Er du i tvivl om dit barn er låst i kroppen, har skævhed eller fladt baghoved? -så kunne et babytjek være noget for jer.
Vi undersøger og giver en grundig viden og vejledning til hvordan du stimulere dit barn bedst i forhold til den motoriske udvikling.

Et Babytjek kan være med til at afhjælpe problemer som skævt kranie, 'bananform', fladt baghoved, kolik, reflux, søvnbesvær, sen eller usikker motorisk udvikling og generel kropslig uro.

Først undersøges baby grundigt, og dernæst behandler fysioterapeuten eventuel spænding og ledpåvirkning, der kan genere eller hæmme babys naturlige udvikling. Behandlingen er oftest helt smertefri og foregår altid på babys præmisser i rolige og trygge rammer.

Babytjek tager ca. 1 time og prisen er kr. 400,-

Ring og book en tid på 9785 393.